Naar buiten met die bevlogenheid!

Al jong ervoer ik de passie van het onderzoeken van van alles; “Insecten, dieren, planten, mensen, sterren, landschap" uren lang kijken, denken en registreren met tekeningen en foto’s. Mijn beeldende bezieling was hiermee gefundeerd. Tot op de dag van vandaag is ze het belangrijkste element in mijn werk.

Grafisch ontwerp ≠ Beeldende kunst

Grafisch ontwerp ≠ Beeldende kunst: Twee parallelle universums met soms tegengestelde tijdslijnen. Samen genereren zij een Big Bang aan ideeën en verbeeldingskracht! Als grafisch medewerker en autonoom beeldend kunstenaar beoefen ik twee vakgebieden die elkaar uitdagen en vergroten. Deze combi vormt de kern van mijn grafische werk. Dit is ontstaan vanuit passie, innerlijke noodzaak, speelruimte en vrijheid. Ik vind het belangrijk om zowel mijn grafische als autonome aspecten te uiten en te delen. Aan mij de opgave om een visuele vertaalslag te maken vanuit het denkbeeld, principe en wensen van de opdrachtgever. Dit levert een boeiende variatie op aan grafische projecten.

Een ideale voedingsbodem

Ik woon in een rustieke en eenvoudige omgeving met bos en natuur. Mijn dagelijkse aanwezigheid in de natuur is om daar ter plaatse te zijn. Ik kan me hier ingraven en losmaken van de reuring. Er ontstaat dan een rust waarin inspiratie en concepten kunnen floreren en integreren met mijn grafische werk.

Leuk dat je contact zoekt! Mijn email is post@patriciasmits.com